Werkwijze

De uitdrukking ‘doodgewoon’ is niet voor niets ontstaan. De dood hoort bij het leven. Er is immers niks zekerder in ons leven dan dat we allemaal een keer doodgaan. Alleen ervaren we de dood niet als ‘gewoon’.

Verdriet is onlosmakelijk verbonden met de dood en verdriet hoort niet ‘gewoon’ te zijn.
Na een overlijden is er verdriet. Bij een jong iemand of bij een onverwacht overlijden kan dit verdriet overheersend zijn. Soms maakt berusting deel uit van dit verdriet, omdat bijvoorbeeld iemand zijn/haar leven heeft geleefd, of misschien verlost is van verder lijden wat gepaard ging met ziekte.

Verdriet is voor iedereen anders, maar iedereen is het er wel over eens dat een goed afscheid van je naaste onontbeerlijk is om verder te kunnen na de uitvaart. Een afscheid wat goed is voor de naasten en recht doet aan de overledene.

Alle beslissingen en handelingen gedurende de dagen naar de uitvaart toe leiden uiteindelijk steeds naar hetzelfde doel:

een goed afscheid
.
Voor het verwezenlijken van een goed afscheid staan voor mij twee woorden centraal: tijd en aandacht.
Het is belangrijk om in alle rust de keuzes te maken die passend zijn voor u.

In de dagen naar de uitvaart toe dragen wij steeds een aantal zaken voor waarin beslissingen gemaakt moeten worden. Gaandeweg worden de juiste keuzes gemaakt en vallen alle puzzelstukjes in elkaar, zodat er een persoonlijk afscheid ontstaat.

Doordat ons bedrijf kleinschalig is zijn we bij elke uitvaart persoonlijk betrokken en dragen we vanaf de overlijdensmelding tot en met het nagesprek de zorg voor een uitvaart.

Betrokken

Sjoerdtje de Haan Uitvaartzorg is een uitvaartonderneming die zich kenmerkt door de balans tussen persoonlijke aandacht en professionele begeleiding.