Kiehool wordt uitvaartcentrum

BURGUM – Sjoerdtje de Haan Uitvaartzorg vestigt zich volgend jaar in ‘Kiehool’, de vroegere boerderij aan de Schoolstraat 102 in Burgum. Het pand wordt verbouwd, zodat er allerlei activiteiten gehouden kunnen worden die met ‘afscheid nemen’ te maken hebben.

Dat betreft uitvaarten, condoléancemomenten, opbaarruimtes, lezingen, informatiebijeenkomsten en rouwworkshops, aldus Sjoerdtje de Haan. Ze was al een tijd op zoek naar een betere bedrijfsruimte. Het nieuwe centrum krijgt een aantal opbaarkamers met een 24-uurs-sleutelsysteem.

“Wy biede altyd alle fasiliteiten om thús op te bieren, mar dat is net foar eltsenien helber. Mei ús nije opbierkeamers kinne minsken, wannear’t se mar wolle, nei harren ferstoarne neiste ta, yn in tagonklike sfear.”

Het nieuwe centrum biedt straks ook mogelijkheden voor bijeenkomsten. “Bygelyks in ôfskiedsgearkomste, om te kondolearjen, in buorrel of in gearkomste nei de útfeart”, voorziet De Haan. “Dat kin yn in formele of in ynformele sfear, mei in soad of yn bytsje minsken, foar lyts of grut budzjet, yn in pasjende romte. Extra voordeel: de locatie is op loopafstand van het kerkhof in Burgum.

150 150 Sjoerdtje de Haan Uitvaartzorg